Voor het geval je hier nieuw bent. Hoi! Mijn naam is Lex. Ik ben een Laravel ontwikkelaar uit Spijkenisse. Ik ben dol op het maken van websites en webapplicaties in mijn vrije tijd en Laravel is het framework waar ik het liefst mee werk. Tot nu toe heb ik op het werk altijd in Symfony gewerkt omdat dat de standaard was binnen het bedrijf. Als je geïnteresseerd bent in mijn ervaring met Symfony, bekijk dan zeker die pagina.

Nextwheel

Mijn eerste grote project dat ik in Laravel heb gemaakt, was Nextwheel. Een kleine disclaimer vooraf: helaas is Nextwheel nooit van de grond gekomen. In mijn eerste jaar Informatica zijn Luke en ik benaderd door twee mannen van de opleiding Techische Bedrijfskunde voor een samenwerking. Ze hadden het geweldige idee om een ​​internetplatform op te zetten voor tweedehands fietsen, bromfietsen en motorfietsen. Ze hadden echter niet de technische kennis om het op te zetten.

Daar kwamen wij om de hoek kijken. Omdat we naast onze studie veel vrije tijd hadden, leek dit een geweldig project om in de toekomst wat extra geld te verdienen. Met z’n vieren schreven we ons in bij de Kamer van Koophandel. We hebben een jaar hard gewerkt om het platform tot in de puntjes te ontwikkelen. Het marketinggedeelte zou worden afgehandeld door onze twee partners, maar dit is helaas nooit goed gelukt. Daarom hebben we op een gegeven moment besloten om een einde te maken aan Nextwheel.

Je zou kunnen zeggen dat dit een enorme tijdverspilling is geweest, maar daar ben ik het niet mee eens. Door Nextwheel op te zetten heb ik zoveel geleerd over softwareontwikkeling. Mede door allerlei artikelen van Freek van der Herten heb ik in Laravel veel geleerd over bepaalde softwarearchitecturen.

Als ik terugkijk op de code die ik destijds heb geschreven, zou ik op dit moment het liefst het hele platform herschrijven. Ik heb nu zoveel meer kennis van wat Laravel te bieden heeft en welke technieken wel en niet werken. Tegenwoordig bieden we zelfs onze eigen technieken aan in de vorm van een Laravel pakket. Als je daar meer over wilt weten, bekijk dan zeker mijn bericht over Laravel Resource Abilities. Dat is een pakket waar ik momenteel best trots op ben.

Blog

Tot slot, als je geïnteresseerd bent in mijn laatste nieuwsverhalen over Laravel, bekijk dan de  tagpagina speciaal voor berichten over Laravel.

Social
Abonneren op de nieuwsbrief